Здравейте, приятели,

Припомняме ви, че в разгара на пролетта, през месец май, LampiONstudio, заедно с колегите и съмишленици от SmartFabLab и Studio Komplekt предоставиха възможност на млади и креативни хора да покажат своите идеи, като участват в конкурс за дизайн на осветително тяло – „LAMPiON“. Идеята на това събитие бе да запознае младите дизайнери с новите технологии в 3D прототипирането. Крайният срок бе 30 юни 2015г. До тогава бяха получени 11 предложения от самостоятелни участници и няколко екипа. Едно голямо и сърдечно „Благодаря“ на всички участници за креативността, усилията, споделените идеи и добрата работа.

Журито на конкурса бе в малък, но сплотен и компетентен състав: Боян Пехливанов (B2N Ltd/3D Happiness), Атанас Згурев (LampiONstudio), Орлин Давчев (УАСГ, София),  Адриана Андреева (Студио Комплект), Мартин Ангелов (Колелиния), Христина Каменова (SmartFabLab), Михаел Мюлер (Blueprinter). Решенията не бяха лесни и след дълги размисли, финалистите бяха определени. Те са петима на брой и техните проекти ще бъдат реализирани посредством технологията SHS. Всички финалисти преминаха съкратен курс за 3D принтиране между 29.07 и 31.07, като по това време се запознаха по-обстойно със самата SHS технология и 3D принтера Blueprinter M2. След обучението финалистите имаха възможност да преработят проектите си и лично да участват в процеса по принтирането им – опит, който ще им е полезен за всеки един проект в бъдеще.

А ето и имената на финалистите:

АННА БАЧЕВА

АТАНАС ДИМИТРОВ

ВОЛЕН ВАЛЕНТИНОВ

ПЕТЯ ДЕМИРЕВА И РОСЕН ЙОВЧЕВ 

ЮЛИЯН МИКОВ И ДИАНА ИВАНОВА

Принтирането и сглобяването /ако е необходимо/ на моделите приключва скоро, като вече тече подготовката за изложбата „LAMPiON“. Реализираните проекти ще бъдат представени по време на изложението COPI’S в Интер Експо Център – София в края на месец септември (29.09-30.09) в щанда на SmartFabLab. След това те ще минат през още няколко локации (които за сега ще запазим в тайна (: ).

lampionstudio_winners_DimitrovАтанас Димитров

3Петя Демирева

Ще ви чакаме на изложбата!

Благодарим на нашия редактор Краси Гинева!