Включете се в първия по рода си конкурс за дизайн и 3D принтиране на лампа “LAMPiON“.

LAMPiON запознава млади автори, професионалисти и любители на съвременните технологии с 3D принтирането и неговите възможности, като пресъздадат идеите си във функционални и дизайнерски продукти.

flyerside_w

В конкурса има право на участие всеки желаещ да опознае работата с 3D технологии. Конкурсът е свободен за ученици, студенти, професионалисти и любители от всички области. Има възможност за колективна работа – до 2-ма човека в екип.

Задължителното условие за участниците е да имат технически познания за моделиране в 3D среда. Няма ограничение относно софтуера, с който ще се работи.

Най-оригиналните идеи ще бъдат изработени с помощта на новите 3D технологии за принтиране и представени в изложба.

Конкурсът е отворен, национален, явен и двуетапен:

Първи Етап:

На първи етап всички участници могат да изпратят конкурсните си проекти, покриващи условията на конкурса (краен срок 30.06.2015, 20:00 ч). Обявеното жури ще селектира на 07.07 не по-малко от 5 проекта (финалисти), които да продължат на втори етап без да се обявява ред на класиране. Всички предадени проекти ще участват във финалната изложба на конкурса.

Втори Етап:

Участниците на втори етап, ще имат възможност да преминат съкратен курс за 3D принтиране (13.07.2015 – 17.07.2015), като по време на него, ще се запознаят по- обстойно със самата SHS технология и 3D принтера Blueprinter M2. След обучението финалистите могат да преработят проектите си и лично да участват в процеса по принтирането им. Принтирането и сглобяването /ако е необходимо/ на моделите ще приключи до 18.09.2015, 12:00ч.

FLYERSIDE2 web

След приключване на работата по моделите, те ще участват в изложба от 19.09.2015г. до 26.09.2015г.
В деня на закриването на изложбата ще се проведе благотворителен търг за продажба на прототипите. Благотворителната мисия ще бъде измислена и подготвена с участието на финалистите в конкурса

Пълна информация за конкурса може да откриете тук.

Не губете време и се регистрирайте тук !

Пожелаваме успех на всички участници!